blogger tag

Sziasztok!
Leah azzal a kedves gesztussal lepett meg, hogy kihívott a blogger tagre, és íme, ebben a posztban hoztam is a válaszaimat. Leah-nak pedig köszönöm a lehetőséget, valamint, hogy gondolt rám. A kérdések egyébként Reinman Franciskától származnak, az eredeti posztot pedig itt megtekinthetitek. De nem húzom tovább az időt:


~Szabályok~
1) Jelöld meg Franciska bejegyzését vagy tüntesd fel a nevét a kitöltésénél!
2) Kommentben köszönd meg annak, aki jelölt (szokjunk vissza a komment szekció használatára, ha már van)
3) Töltsd ki a kérdéseket  és lehetőleg igyekezz mindre különböző blogot hozni. (Pörgesd végig, mikre vagy feliratkozva, nézd meg a többi kitöltő által javasolt blogokat, ha az épp eszedbe jutók nem elegek. A kérdések megválaszolásánál mindig linkeld be a blogot, amivel megválaszoltad a kérdést, hogy ha valaki kedvet kap az olvasásához, akkor könnyen megtalálhassa! És bár nincs minden kérdés végére odaírva, hogy miért?, vedd úgy, hogy láthatatlanul ott lebeg, és pár mondatban röviden indokold meg a választásaidat!
4) Küldd tovább X embernek (ahol X egy tetszőleges pozitív egész szám) (nem muszáj azokat jelölni, akikről a bejegyzésed szól, de nem is tilos)


~Kérdések~
Melyik az a blog, amelyiknek a legszebb a sablonja? (gondolj akár arra, mennyire olvasható, mennyire passzol a témához, és persze nyugodtan vegyél figyelembe szubjektív szempontokat is)
Thea sablonjait mostanában rengeteg blogon látom alkalmazva, ami nem is csoda, hiszen gyönyörűszépek, ráadásul mindig kicsit a minimalistább kinézetek felé húzott a szívem, ami szintén jellemző rájuk, szóval azt hiszem, mást nem is nagyon mondhatnék Theán kívül ehhez a ponthoz. (Régebben egyébként Lydia sablonjait is nagyon szerettem, de egy ideje sajnos ő is eltűnt deviantartról.)

Melyik az a blog, amelyik a bejegyzései témájában a legközelebb áll hozzád? (itt a bejegyzések általánosságban értendők, tehát a legtöbbször olyan dolgokat boncolgatnak a posztok, amik téged érdekelnek)
Azt hiszem, hogy a Metaforaszennyezést minden blogos körökben megforduló személy ismeri, Sára bejegyzései pedig sosem okoznak számomra csalódást, annak ellenére, hogy nem hiszem, hogy hasonló személyiségek lennénk, az oldalon megjelenő témák többnyire engem is foglalkoztatnak. (Fun fact: legutóbb például, amikor Sára inspiráló youtube csatornákról mesélt, az összes kedvencem rajta volt a listáján, ami nagyon meglepett.)

Melyik az a blog, amin olyan bejegyzést olvastál, amit azóta sem bírsz kiverni a fejedből? (akár azért, mert megrázó volt vagy csak feldobta a napod, vagy bármi más miatt maradandó élmény volt)
Viki oldala ugyan már egy jó ideje nem üzemel, de ezer éve az egész blogolvasós dologba az ő történetei vezettek engem be, aztán inspiráltak saját fanfictionök alkotására (amik nem feltétlenül voltak minőségiek.) Több különböző regény is futott az oldalán, a második történetet viszont akkoriban annyira imádtam. Nagyon tipikus volt, tizenhárom évesen viszont olyannyira megfogott, hogy így, négy évvel később is pontosan emlékszem rá.

Melyik az a blog, ami kellemes csalódást okozott? (pl. a külseje nem volt különösebben csábító, de beleolvasva rájöttél, hogy egy tehetséges íróról van szó)
Hű, ezen a kérdésen rengeteget töprengtem, de végül arra jutottam, hogy Tami blogja határozottan egy kellemes csalódás volt (nem a design miatt, mert az mindig nagyon szép, ráadásul a tartalmat is jól tükrözi.) Annak idején amikor a Lost in stereonak vége lett és létrejött a fotoszintézis, egy darabig nem igazán tudtam, hogy az új témák miatt egyáltalán olvasó maradok-e, de végül nem mentem sehová, amit egyáltalán nem bántam meg, hiszen tökéletes eszköze volt a látóköröm szélesítésének, aranyos ficeket olvasni pedig a karakterek ismerete nélkül is lehet, szóval elvoltam, és rengeteg minden ragadt meg bennem nem tudatosan, amiknek az utóbbi időben nagyon jó hasznát veszem. (Egyébként tervezem, hogy a közeljövőben valamikor újraolvasom a bejegyzéseket ebben az új aspektusban.) 

Melyik az a blog, amelyiknek az írója a legszebben fogalmazza meg a bejegyzéseit? (bármilyen bejegyzés, tehát itt sem muszáj történetes blogot jelölni, csak olyat, akinek a nyelvi szintjét jónak, élvezetesnek találjátok)
Adél oldala sem üzemel már, viszont a közzétett cikkei a lehető legobjektívebben, részletesen és borzasztó intelligensen mutatják be a témát, ráadásul gyönyörű nyelvi szinttel karöltve. Szóval akit érdekel a veganizmus, az mindenképp ugorjon be, mert Gary Yourofsky beszédeinek összeszedettségével és logikusságával vetekszenek Adél írásai. 

▢ Melyik az a blog, amelyik régi kedvenced, és szeretnéd, ha az írója újra aktív lenne? (másszóval egy blog, ami régóta nem frissül, pedig örülnél neki)
Ticket to Joyland Biától. Imádtam, noha csak egy kevés ideig lehettem aktív olvasója. Bárcsak újra üzemelne, ennyi. 

Melyik az a blog, amelyik csak nemrég nyílt, de sokat vársz tőle? (avagy a legígéretesebb kezdőnek vagy újrakezdőnek járó díj)
Leah blogja december végén nyílt, szóval talán belefér még a kategóriába. Az eddig megjelent bejegyzések mind-mind nagyon érdekesek voltak, és ugyan most szünetel, de várom Leah-t vissza, persze csak akkor, ha úgy érzi, valóban rendbe jöttek körülötte a dolgok. Egyébként Leah-val a 2018-as bloggerkarácsony keretein belül ismerkedtünk össze, mivel én készítettem az ajándékát, és nagyon szimpatikus volt már a kezdetektől. (Ráadásul azt hiszem, hogy emlékszem rá régebbről is, amikor például a Fantáziakuckót vezette. Bocsi Leah, ha mégis összekeverlek valakivel. ^^) 


Összességében mindenkinek a legjobbakat kívánom, és csak így tovább! ♥️
Nem igazán tudom, hogy a végére kit jelölhetnék meg, ennek ellenére mindenkit arra ösztönzök, ha késztetést érez a tag kitöltéséhez, hát hajrá. Valamint írjátok nyugodtan, ha esetleg valóban elkészítettétek, érdekelnek a válaszok! 
Szép napot
Hanka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése